Data ontvangen in je verkoopsystemen

 

4Green Artikeldata Update is gestandaardiseerd op RetailVista ERP-Suite

Op dit moment is 4Green gestandaardiseerd op data-uitwisseling naar de RetailVista ERP-Suite. Meer weten over RetailVista bezoek de website van Nedfox B.V. in Emmeloord, of één van de partnerresellers zoals Abacus B.V. in Weert.

Maakt jouw organisatie gebruik van een ander winkelautomatisering- of ERP-systeem zoals bijvoorbeeld SAP of Microsoft Dynamics NAV / AX dan komen we graag in contact om de mogelijkheden te bespreken ook hier samen een gestandaardiseerde koppeling voor te ontwikkelen.

Lees hieronder verder over de verbinding en de data-uitwisseling naar de RetailVista ERP-Suite.

Hoe werkt de verbinding tussen 4Green en RetailVista?

Het 4Green platform heeft een standaard koppelvlak ontwikkeld naar de RetailVista API (Application Programming Interface).

4Green kan via de API op een beveiligde wijze een connectie maken met de RetailVista omgeving, en na een 'handshake' wordt een XML-file uitgewisseld met de data van een artikel. Deze gegevens worden door de RetailVista API verwerkt en afhankelijk van de RetailVista inrichting in een nog te bewerken takenlijst ter goedkeuring klaar gezet of direct verwerkt in de artikelmaster van RetailVista. 

De verbinding werkt niet volgens een bulkverwerkingsprincipe maar de data-uitwisseling wordt telkens per artikel afgehandeld.

Wat is de frequentie voor actualiseren van artikel- en prijsdata?

De artikel- en prijsdata wordt in de kassa- / verkoopsystemen van de retailer geactualiseerd op het moment dat:

  • een leverancier nieuwe of aangepaste artikel- of prijsdata aanlevert aan het 4Green dataplatform;
  • de retailer door gebruik te maken van de aanvullende fuctionaliteit om een aantal specifieke retailgegevens zelf te beheren, zoals winkelprijs, tekst op kassabon, etc. een aanpassing op één van de specifieke velden van een artikel doorvoert;
  • de retailer door gebruik te maken van de aanvullende fuctionaliteit om een aantal specifieke retailgegevens zelf te beheren een artikel tot zijn kernassortiment  aan- of uitvinkt.

In deze situaties zal 4Green na een validatieslag de data van de nieuwe of aangepast artikelen middels een update naar het kassa- en verkoopsysteeem versturen.

Welke data verstrekken we?

4Green biedt continue actualisatie van minimaal de master artikelgegevens en de specifieke prijsinformatie aan het kassa- / verkoopsysteem van de aangesloten retailer. In de toekomst, en op het moment dat leveranciers dit ook aankunnen, wordt het data-aanbod uitgebreid met bijvoorbeeld informatie die de online vindbaarheid en presentatie van een artikel verbeteren, zoals:

  • foto's;
  • bouw- en instructietekeningen;
  • Google vriendelijke zoekomschrijvingen en termen;
  • alternatieven;
  • gegevens zoals kleur, afmetingen, gewicht;
  • en downloadable gebruikershandleidingen, certificaten en keurmerken. 

Ga naar het overzicht van de datavelden die leveranciers in ieder geval verplicht moeten aanleveren en die we in de 4Green Artikeldata Update aan het kassa- / verkoopsysteem aanbieden.

Artikeldata Update velden

Welke leveranciers zijn aangesloten op 4Green?

Het aantal leveranciers dat aangesloten is op 4Green en artikel- en prijsdata aanleveren voor aangesloten retailers groeit dagelijks.

Ga naar het overzicht met aangesloten leveranciers

Welke specifieke data kan een retailer zelf beheren?

Retailers kunnen behoefte hebben om additionele data en classificaties te willen beheren bovenop de masterdata van 4Green. Ook zijn er retailers die een specifiek assortiment voeren. Denk bijvoorbeeld aan retailformules met horeca.

Op het 4Green datamodel kunnen we een MDM (Master Data Management)-oplossing leveren zodat de retailorganisatie eigen assortiment en specifieke velden kan beheren bovenop het masterartikelbestand van 4Green. Denk aan specifieke classificaties zoals een eigen omzetgroepsindeling. Maar ook aan het beheren van de eigen winkelprijs, kernassortiment, omschrijving op de kassabon, etc.

Contact

Heb je vragen over het proces van ontvangen, stuur ons dan een e-mail met je vraag naar info@4green.nl of bel ons op +31 85 0655343.

Prijsmodel en mogelijkheden voor retailers op aan te sluiten op 4Green

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws omtrent 4Green!