Green Leaf gebruikershandleiding

 

Nog niet bekend met Green Leaf

De Green Leaf projectgroep heeft een gebruikershandleiding opgesteld die de inhoud en opbouw van het artikelbericht in detail beschrijft. Het behandelt tevens de wijze waarop leveranciers in de tuinbranche met de standaard om kunnen gaan. Op basis van dit document is een leverancier in staat om een Green Leaf artikelbericht op te maken en te versturen.

Gebruikershandleiding Green Leaf artikelbericht 

In de gebruikershandleiding vind je o.a. zaken als: 

  • een beschrijving per veld;
  • hoeveel karakters een veld kan of moet bevatten;
  • hoe een veld door de tool wordt opgemaakt;
  • en welke velden verplicht of optioneel zijn;
  • als ook informatie over de achterliggende codetabellen.

We hebben de belangrijkste en verplichte velden en de achterliggende codetabellen in een overzichtspagina geplaatst.

Overzicht van belangrijkste velden en codetabellen

Installeren van de Excel invoegtoepassing

De Green Leaf projectgroep heeft naast het opstellen van standaarden zoals beschreven in de algemene Green Leaf handleiding ook een Excel invoegtoepassing ontwikkeld die leveranciers kunnen gebruiken om een artikelbestand voor data-uitwisseling conform de standaard te genereren.

Een Excel invoegtoepassing is geen Excel bestand dat je direct kunt openen. Het is als het ware een bouwsteentje dat je kan installeren in je eigen Excel-omgeving, waarna je het gereedschap kunt gebruiken voor het maken van een Green Leaf artikelbericht.

Download Green Leaf invoegtoepassing versie 3.6.6.31

Heb je de Excel invoegtoepassing gedownload dan kun je het bestand (.xlam) op een logische plaats op je werkplek opslaan. Dat kan het bureablad zijn of je C-bestandsschijf. 

Hoe je de invoegtoepassing daarna kunt installeren vind je terug in je Microsoft Excel handleiding. We hebben hieronder een kopie van de installatiehandleiding van de Microsoft website als downloadable PDF beschikbaar gemaakt.

Download installatiehandleiding invoegtoepassing

Gebruiken van de Excel invoegtoepassing

De Green Leaf projectgroep heeft ook een handleiding opgesteld hoe je de Excel invoegtoepassing van Green Leaf kunt gebruiken en kunt vullen met artikel- en prijsdata.

Download Green Leaf invoegtoepassing gebruikershandleiding

Excel werkbestand opslaan en converteren naar Green Leaf (.glf)

Met de Excel invoegtoepassing kun je uiteindelijk een Green Leaf (.glf) artikelbericht genereren. Een .glf bestandsformaat is in principe een 'plat' tekstbestand van komma gescheiden waarden (comma seperated values / .csv). In de transformatieslag van een Excel-bestand naar een tekstbestand van komma gescheiden waarden wordt door de invoegtoepassing meerdere validaties op de inhoud van de velden uitgevoerd. Uiteindelijk resulteert dit in een artikelbericht dat .glf als extensie meekrijgt.

Het artikelbericht bevat een kopregel met algemene gegevens zoals de identificatie van afzender en ontvanger als ook het berichtnummer, datum, taal, valuta en BTW-stelsel.

Hieronder een voorbeeld van een artikelbericht met 2 artikelregels, geopend met een algemene teksteditor.

Voorbeeld van een geopend pricat.glf artikelbericht

Terug naar het proces voor data-aanlevering

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws omtrent 4Green!