Green Leaf voor leveranciers

 

Standaard nodig voor uitwisseling van artikeldata

Om de uitwisseling van data efficiënt te laten verlopen en samenwerking in de tuinbranche verder te bevorderen zijn standaarden nodig. De tuinbranche heeft daarom enige jaren terug al het initiatief genomen het Green Leaf project op te starten met toen GRS Inkoop, Intratuin, Ranzijn, Life & Garden en Overvecht als projectdeelnemers.

In samenspraak met een aantal leveranciers, inkopers en afnemers hebben de inspanningen geleid tot een standaard waarin is vastgelegd op welke manier artikelgegevens tussen de verschillende partijen in de branche uitgewisseld kunnen worden.

Door gebruik te maken van de standaard is er voor alle deelnemers een voordeel te behalen omdat:

  • er voor de leveranciers één werkwijze ontstaat;
  • er door de alle organisaties (leverancier, onafhankelijke retailer, centrale organisatie en formule retailer) efficiënter gewerkt kan worden;
  • en het tuincentrum sneller beschikt over meer en kwalitatief betere gegevens.

De standaard wordt beheerd door de Green Leaf projectgroep waarin de retailorganisaties zijn vertegenwoordigd. Wil je meer weten of contact met de Green Leaf projectgroep ga dan naar http://www.glf-standaard.nl.

Door de jaren heen heeft de Green Leaf standaard door verschillende omstandigheden niet geleid tot een branchebreed gebruik. Ondanks deze ontwikkelingen hebben we voor 4Green en de uitwisseling van artikel- en prijsdata gekozen voor deze standaard. De inhoud en opbouw vormt een prima basis om verdere stappen in de digitalisering van de keten te bewerkstelligen.

Leveranciers die meer wil weten over de Green Leaf standaard kunnen hieronder de gebruikershandleiding lezen en indien gewenst downloaden.

Green Leaf gebruikershandleiding

Deze handleiding beschrijft het artikelbericht voor de tuincentrumbranche en de wijze waarop de in deze branche actieve leveranciers met de standaard om dienen te gaan. Op basis van dit document is een leverancier in staat om op een juiste manier een Green Leaf artikelbericht te versturen naar één of meerdere centrale organisaties.

Het beheer van de Green Leaf standaard is in handen van de projectgroep. Met voorstellen tot een verbetering van de standaard of de bijbehorende documentatie, evenals met vragen, kun je contact opnemen met de Green Leaf projectgroep.

Hoe een leverancier Green Leaf kan gebruiken en zich kan aansluiten als deelnemer op 4Green kun je hier lezen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws omtrent 4Green!