Proces data-aanlevering

 

Green Leaf; standaard voor uitwisseling artikel- en prijsdata

Om de uitwisseling van data efficiënt te laten verlopen en samenwerking in de tuinbranche verder te bevorderen zijn standaarden nodig. De tuinbranche heeft daarom enige jaren terug al het initiatief genomen het Green Leaf project op te starten met toen GRS Inkoop, Intratuin, Ranzijn, Life & Garden en Overvecht als projectdeelnemers.

Voor de uitwisseling van artikel- en prijsdata heeft 4Green gekozen voor deze standaard.

Meer over Green Leaf

Het 4Green dataplatform is geen eigenaar van de Green Leaf standaard. We ondersteunen de standaard om tot een goede uitwisseling van artikel- prijsdata te komen. Zo zijn wij net als de overige partners in de sector een gebruiker van Green Leaf.

Initiatieven voor nieuwe standaarden vanuit bijvoorbeeld GS1 en/of de sector zal 4Green ondersteunen.

Hoe wordt een Green Leaf artikelbericht aangemaakt?

De Green Leaf projectgroep heeft naast het opstellen van standaarden zoals beschreven in de algemene Green Leaf handleiding ook een Excel invoegtoepassing ontwikkeld die leveranciers kunnen gebruiken om een artikelbestand voor data-uitwisseling conform de standaard te genereren.

installatie- en gebruikershandleiding Green leaf artikelbericht 

We merken in de praktijk dat menig leverancier wel eens worstelt met het opstellen van een Green Leaf bestand. 4Green kan ondersteunen bij het maken van een eerste Green Leaf bestand.

Lees verder hoe

Wat is ons aansluitnummer (ID-afzender)?

Het aansluitnummer dat de verzender van het bericht uniek identificeert (ID-afzender) is gelijk aan het aansluitnummer dat GS1 heeft toegekend aan de organisatie. Dat is de GLN code (Global Location Number) van de organisatie. Voor Nederlandse adressen start de code dan met '87.....'.

Wanneer de verzender (nog) geen GS1 aansluitnummer heeft dan zal 4Green een nummer toekennen dat de leverancier uniek identificeert in het 4Green dataplatform.

Welke retailorganisaties zijn bekend en aangesloten op het 4Green dataplatform?

Ga naar het ID-afzender overzicht

Wat is het aansluitnummer van de retailer (ID-ontvanger)?

Het aansluitnummer dat de ontvanger van het bericht uniek identificeert (ID-ontvanger) is gelijk aan het aansluitnummer dat GS1 heeft toegekend aan de organisatie. Dat is de GLN code (Global Location Number) van de organisatie. Voor Nederlandse adressen start de code dan met '87.....'.

Wanneer de ontvanger (nog) geen GS1 aansluitnummer heeft dan zal 4Green een nummer toekennen dat de retailer uniek identificeert in het 4Green dataplatform.

Welke retailorganisaties zijn bekend en aangesloten op het 4Green dataplatform?

Ga naar het ID-ontvanger overzicht

Een Green Leaf artikelbericht aan 4Green versturen

Een artikelbericht, het .glf-bestandsformaat, wordt als bijlage in een leeg e-mailbericht geplaatst. Het e-mailbericht met bijlage wordt vervolgens verstuurd naar het adres data@4green.nl.

In de onderwerpregel van het e-mailbericht vult de leverancier ‘Artikelbericht’ gevolgd door het berichtnummer in. De naam van het bestand dat als bijlage wordt meegestuurd heeft de naam: leveranciersnaam+berichtdatum.glf.

4Green herkent de bijlage met .glf-bestandsformaat en verwerkt de inhoud automatisch naar het voorportaal van het dataplatform. Hierna worden meerdere validaties en mogelijke verrijkingen uitgevoerd. Na het foutloos doorlopen van alle stappen wordt de nieuwe artikel- en prijsdata in het live dataplatform geladen. Hierna zal in de connectie met de retailer de data worden geactualiseerd in de kassa- / verkoopsystemen.

Om het uitwisselingsproces voor meerdere retailklanten te bundelen en te automatiseren zijn uiteraard integratiemogelijkheden voorhanden. We kunnen een separate afspraak maken om de mogelijkheden en beschikbaarheid van de verschillende protocollen en koppelvlakken te bespreken en te bepalen welke eventuele transformaties, verrijking en validaties nodig zijn om het transport van data van leveranciersbron naar 4Green dataplatform te stroomlijnen.

Contact

Heb je vragen over het proces van aanleveren, stuur ons dan een e-mail met je vraag naar info@4green.nl of bel ons op +31 85 0655343.

Prijsmodel en mogelijkheden voor leveranciers op aan te sluiten op 4Green

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws omtrent 4Green!